Remote Controlled Competition este o competiţie inginerească organizată de BEST Timişoara, care vizează dezvoltarea studenţilor Facultăţii de Mecanică pasionaţi de proiectare, având ca scop testarea abilităţilor practice şi analitice ale acestora.

     RCC poate fi recunoscut drept evenimentul care îi provoacă pe inginerii de mâine să rezolve probleme interdisciplinare utilizând, într-un mod cât mai creativ, cunoștințele dobândite în timpul anilor de studiu.

     În această competiţie ne propunem implicarea a 4 echipe formate din maxim 4 studenţi, care vor avea drept provocare proiectarea unei maşinuţe 3D în CAD după specificaţiile noastre punându-se accent pe soluția constructivă aleasă de studenți, abilitățile lor de proiectare și comunicarea în echipă. Pentru partea funcțională, echipele vor primi din partea organizaţiei motorul, receptorul şi circuitele, ei urmând să proiecteze şasiul, transmisia, direcţia și carcasa.

     Timpul alocat proiectării este de 2 săptămâni, la finalul cărora maşinuţa trebuie să respecte anumite criterii de stabilitate, rezistenţă, mobilitate şi să parcurgă un traseu cu obstacole. Totodată, pe parcursul celor 2 săptămâni, studenţii vor primi feedback atât din partea profesorilor, cât şi din partea companiei.

     La sfârşitul timpului de lucru, organizaţia va printa piesele proiectate (3D), iar participanții vor trebui să le asambleze, respectiv să facă ultimele retuşuri şi teste.

     Fiecare maşinuţă va fi evaluată în funcţie de criteriile stabilite anterior și de traseul parcurs, iar cea care va reuşi să îndeplinească cât mai multe dintre acestea va fi declarată câştigătoare.

Desfășurarea evenimentului

  • Până în data de 17 Martie vor avea loc inscrierile;
  • În data de 18 și data de 20 se poate susține testul preliminar, după susținerea testului de pe data de 20 se vor anunța echipele participante;
  • Începând cu data de 21 Martie până în data de 2 Aprilie va avea loc perioada de lucru efectiva pentru modelarea 3D;
  • Din data de 3 Aprilie până în data de 6 Aprilie va avea loc printarea modelelor, testarea lor pe traseu și retușarea lor;
  • În data de 7 Aprilie va avea loc competitia la sediul TRW.